Echografie

Wij maken bij Fysique gebruik van echografie m.b.t. het bewegingsapparaat (Musculoskeletal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Daarnaast is het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt motiverend voor de cliënt.

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, geluidsgolven die niet door mensen kunnen worden gehoord. De beelden zijn een vertaling van verschillen in reflectie (weerkaatsing) en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van echobeelden is een kwestie van studie en oefening door de persoon die het echo-onderzoek uitvoert. Hiervoor is een opleiding tot muskuloskeletaal echografist vereist.

Met name klachten van en in zachte weefsels kunnen zichtbaar worden gemaakt dmv echografie. Denk daarbij aan slijmbeursontsteking, spierscheuring, peesproblematiek, vochtophoping (ontsteking, bloed) of verkalking binnen een spier of pees.

Het voordeel van echografie boven andere beeldvormende technieken is dat we een dynamisch beeld kunnen krijgen. Wat gebeurt er in het weefsel wanneer er bewogen wordt?

Echografie wordt vergoed op basis van verrichtingen fysiotherapie door verzekeraars. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek door de verzekeraar vergoed.

Wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten?

neem contact op