Echografie

Echografie is een aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. Met behulp van echografie is eenvoudig en snel een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Daarnaast kunnen we het effect van de therapie zichtbaar maken, wat vaak motiverend werkt voor de cliënt.

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, geluidsgolven die niet door mensen kunnen worden gehoord. De beelden zijn een vertaling van verschillen in reflectie (weerkaatsing) en absorptie van verschillende soorten weefsels.

Met name klachten van en in zachte weefsels worden zichtbaar door middel van echografie. Denk daarbij aan slijmbeursontsteking, spierscheuring, peesproblematiek, vochtophoping (ontsteking, bloed) of verkalking binnen een spier of pees.

Het voordeel van echografie boven andere beeldvormende technieken is dat we een dynamisch beeld kunnen krijgen. Wat gebeurt er in het weefsel wanneer er bewogen wordt?


Vergoeding

Echografie wordt vergoed op basis van verrichtingen fysiotherapie door verzekeraars. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek door de verzekeraar vergoed.

Wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten?

neem contact op