Sportfysiotherapie

De sporfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel van de fysieke klacht, maar kan ook bedoeld zijn om juist die functies te trainen die nog trainbaar zijn.

Wij zijn als praktijk verbonden aan verschillende sportclubs in Dordrecht en zorgen voor de fysiotherapeutische begeleiding en fysieke training van de selectieteams.

lees meer

Dry needling

Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat.

Met dry needling worden pijnlijke spierverhardingen ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier.

lees meer

Echografie

Wij maken bij Fysique gebruik van echografie m.b.t. het bewegingsapparaat (Musculoskeletal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht.

lees meer

Oncologische revalidatie

Patiënten die kanker doormaken of doorgemaakt hebben en kunnen hier problemen van ondervinden in het bewegend functioneren.

De fysiotherapeut van Fysique zal een intake en onderzoek uitvoeren om de hulpvraag van de patiënt in kaart te brengen, waaruit een behandelplan wordt opgesteld. Daarna zal de behandeling/revalidatie volgens dat plan worden gestart.

lees meer

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

lees meer

Duizeligheid

Bij Fysique kunt u, na doorverwijzing vanuit huisarts of KNO-arts, terecht voor bepaalde typen duizeligheid (cervicogene duizeligheid of BPPD) of evenwichtsproblematiek.

Fysique heeft een samenwerkingsverband met KNO Drechtsteden. Voor vragen hierover kunt u terecht bij Fysique of uw verwijzer.

Centraal Neurologische Aandoeningen

Bij Fysique kunt u terecht voor een behandeling voor centraal neurologische aandoeningen (niet aangeboren). Hierbij kunt u denken aan een revalidatie na een doorgemaakt CVA, Multipele Sclerose (MS) of de ziekte van Parkinson. Fysique is verbonden aan de bijbehorende netwerken.

Na een uitgebreide intake worden er baseline-metingen gedaan en doelen voor de behandeling opgesteld.

Specialisaties

Wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten?

neem contact op