Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van sportblessures. Maar niet-sporters kunnen uiteraard ook bij een sportfysiotherapeut terecht.

Wij zijn als praktijk verbonden aan verschillende sportclubs in de Drechtsteden en zorgen voor de fysiotherapeutische begeleiding en fysieke training van de selectieteams, waaronder bij Sliedrecht Sport.

lees meer

Oncologische revalidatie

Patiënten die kanker doormaken of hebben doorgemaakt kunnen hier problemen van ondervinden in het bewegend functioneren. Het is erg zinvol om onder begeleiding van een fysiotherapeut te revalideren.

De fysiotherapeut zal een intake en onderzoek uitvoeren om zo jouw hulpvraag in kaart te brengen en een passend behandelplan op te stellen. Wij hebben een goede samenwerking met andere disciplines, waaronder een ergotherapeut en diëtist.

lees meer

Handtherapie

In onze praktijk behandelen de handtherapeuten klachten aan de pols, hand, vingers en onderarm. Denk hierbij aan revalidatie na een botbreuk, kneuzing of operatie. Ook voor klachten aan spieren en/of pezen, artrose of een zenuwbeknelling ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees meer

Echografie

Wij maken bij Fysique gebruik van echografie m.b.t. het bewegingsapparaat (Musculoskeletal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht.

lees meer

Centraal Neurologische Aandoeningen

Bij Fysique kunt u terecht voor een behandeling voor centraal neurologische aandoeningen (niet aangeboren). Hierbij kunt u denken aan revalidatie na een doorgemaakt CVA, Multipele Sclerose (MS) of Dwarslaesie. Fysique is verbonden aan de bijbehorende netwerken.

Lees meer

Geriatrie fysiotherapie

Onze geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van (kwetsbare) ouderen. De mens wordt steeds ouder, maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Op hogere leeftijd is de kans groter om klachten te krijgen of minder mobiel te worden. Ook is het evenwicht vaak verminderd, waardoor er een hoger valrisico ontstaat.

Een geriatrie fysiotherapeut heeft de kennis over de ziektebeelden die bij ouderen kunnen voorkomen. Het doel is om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en mobiel te houden.

Psychosomatische Fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie richt zich niet alleen op fysieke problemen. Langdurige fysieke klachten kunnen worden veroorzaakt of in stand gehouden door psychische factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, angst of verdriet. Ook het onjuist omgaan met klachten of onvoldoende inzicht in de aandoening zijn factoren die herstel in de weg kunnen staan.

 

Lees meer

Duizeligheid

Bij Fysique kunt u terecht voor het wegnemen van duizeligheidsklachten wanneer deze worden veroorzaakt door BPPD. Ook voor behandeling van cervicogene duizeligheid, evenwichtsstoornissen of voor vestibulaire revalidatie bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Fysique heeft een samenwerkingsverband met KNO Drechtsteden. Voor vragen hierover kunt u terecht bij Fysique of uw verwijzer.

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij je wordt blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.

lees meer

Dry needling

Dry needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat.

Met dry needling worden pijnlijke spierverhardingen ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier.

lees meer

Specialisaties

Wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten?

neem contact op