Oncologische revalidatie

Kanker is een ziekte die steeds meer voorkomt. 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker. Dat zijn schrikbarende cijfers, maar gelukkig zal een steeds groter aantal mensen de ziekte overleven door verbeterde behandelmethoden.

Echter, deze behandelmethoden hebben ook invloed op de kwaliteit van leven. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een grote groep mensen baat heeft bij fysieke training/begeleiding. Hier kan de fysiotherapeut, welke gespecialiseerd is in oncologische revalidatie, een goede rol spelen.

De problemen die je door (de behandelingen van) kanker kunt ervaren zijn bijvoorbeeld:

  • Bewegingsbeperkingen als gevolg van operaties en/of oedeem.
  • Vermoeidheidsklachten als gevolg van de ziekte en/of de behandeling.
  • Moeite met het oppakken van bewegen, sporten of werk

Hoe gaat de fysiotherapeut te werk?
De fysiotherapeut, gespecialiseerd in oncologische revalidatie, zal een intake en onderzoek uitvoeren om de hulpvraag en problematiek in kaart te brengen. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat opgesteld en zal de behandeling en/of revalidatie worden gestart. Indien nodig zal de fysiotherapeut contact opnemen met de oncologieverpleegkundige.

Vergoeding
De oncologische revalidatie valt onder fysiotherapeutische behandelingen. Om de kosten van de behandeling bij de verzekeraar vergoed te krijgen is een verwijzing van de behandelend arts of specialist noodzakelijk.

Wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten?

neem contact op