echografie

Wij maken bij Fysique gebruik van echografie mbt het bewegingsapparaat (Musculoskeletal Ultrasound).

Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Daarnaast is het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt motiverend voor de client.

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, geluidsgolven die niet door mensen kunnen worden gehoord. De beelden zijn een vertaling van verschillen in reflectie (weerkaatsing) en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van echobeelden is een kwestie van studie en oefening door de persoon die het echo-onderzoek uitvoert. Hiervoor is een opleiding tot muskuloskeletaal echografist vereist.

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeurs ontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken.

Echografie wordt vergoed op basis van verrichtingen fysiotherapie door verzekeraars. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek door de verzekeraar vergoed.

e-consult banner

afspraak maken?

Voor een afspraak kunt u bellen of mailen.

Kijk voor meer informatie en voor de openingstijden op de contactpagina of stuur een bericht naar de praktijk.

Wij werken zonder wachtlijst en zijn ook buiten kantooruren open.